Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс „Сурва, Весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка.

В него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: І група – 7-10 години и ІІ група – 11-14 години.

Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за коледните и новогодишни обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра – живопис и графика могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи. Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту) , а техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат, носят или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.

Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември 2019 г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14.30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на отличените творби.

Росица Въльовска