За втора година успешен избор на Млад омбудсман на Стара Загора

Днес комисия в състав – Председател на ОбС-Стара Загора, секретар на Община Стара Загора, Омбудсман на Община Стара Загора,  кмет на Млада Загора и председател на Младежки общински съвет /МОС/, единодушно избра за Млад омбудсман мандат 2019/2020 г. Александър Димитров Александров и за негов заместник Мартин Тихомиров Колев, и двамата ученици в 11  клас на ППМГ „Гео Милев“.

Общо 12  кандидати от 4  старозагорски професионални училища и гимназии подадоха документи за конкурса, който утвърждава модела на младежко самоуправление и участие. Този модел се доказа като работещ и успешен за извеждане и решаване на проблеми сред младите хора – дейност, съпътствана и с много общозначими хуманитарни инициативи.

Официално мандатът на нови Млад омбудсман ще бъде връчен на 21.11.2019 година на форум „30 години демократични ценности: поколението днес – проблеми и перспективи“. Събитието се организира от местния омбудсман Надежда Чакърова. Сред поканените са Националният омбудсман на Р. България, Кметът на общината, Областният управител (и представители на различни институции, които ще се участват в дискусията с младите хора от общината.