Премиера – Зелени прожекции на открито в Стара Загора

Зелените прожекции на открито със Зелени Балкани вече са достъпни за всички граждани и гости на Стара Загора!

Премиерното събитие се случи вчера в самия център на града, тъй като мултимедийния проектор е инсталиран на западната фасада на Държавна опера – Стара Загора. След официалното представяне на проекта „НАТУРА 2000 в България – Нови Хоризонти“, в рамките на който бе осъществена инициативата, проекторът влезе в действие и прожекциите стартираха.

Всяка вечер ще бъдат излъчвани филми и клипове на Зелени Балкани и други природозащитни организации, свързани с опазването на природата и редките и защитени видове животни, реализирани от партньорите по проекта: Дарик Радио, Хоби ТВ и Икономедиа. Най-важните моменти от работата ни ще бъдат достъпни за широката публика, а уникални кадри ще внесат дивата природа в ежедневието на областния град.

Освен това, Държавна опера – Стара Загора, които бяха едни от основните ни съмишленици при осъществяването на дейността, ще имат възможността да излъчват клипове от своята програма, което ще допринесе за културното развитие на града. Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, която е една от гордостите на града, също ще получи заслужено внимание. Ние от Зелени Балкани се стремим да покажем на хората, че всеки трябва да живее в хармония с природата и с миналото си. Да опазваме традициите ни и историята. Затова ще се радваме да се излъчват и клипове на Бага-Тур, които припомнят колко славна и храбра е била България. Говорят за дух, слово, мисъл и дисциплина, качества без които няма как една нация да съществува.

Благодарим на фирма Кремък ЕООД и по специално на Антон Тенев, Калин Петков и екипа им, затова че приеха това предизвикателство и изградиха и монтираха мултимедийният проектор и въпреки трудностите се справиха чудесно!

Благодарим на Държавна опера – Стара Загора, в лицето на Огнян Драганов и екипа му, затова че приеха идеята и се съгласиха да използваме стената на Операта!

Благодарим на създателя на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“ и и техните ръководители Явор Гънчев и Горан Гънчев, затова че застанаха зад нас и повярваха в идеята!

И не на последно място, Благодарим на Община Стара Загора, че ни разрешиха да монтираме проектора на сградата на Опера Стара Загора!

Oтворени сме за излъчване на клипове по важни теми от обществена значимост и каним организациите да отправят запитвания!

Информация на Зелени Балкани-Стара Загора