Идеи за облекло: как да комбинирате класическо зимно палто с шал?

Много е важно да научите как да завържете шал върху палто, тъй като оригиналността и стилът на външния ви вид, зависят от това. Традиционното палто със семпла, лаконична кройка може да изглежда като изящна класика или дори като модна тенденция в ексцентричен уличен стил. Правилно подбраният и умело съчетан с облеклото шал ще ви помогне да направите тези метаморфози. Също така, този аксесоар ще ви помогне да добавите ярки и топли нотки към вашето облекло. Благодарение на богатството от цветове, текстури и щампи, всеки ден можете да създавате нови интересни съчетания. С помощта на различни методи за връзване на шал, дори можете визуално да промените силуета си, правейки го по-елегантен.

Как да изберем подходящ шал?

Има шалове с различни нюанси, дължини, ширини, плътности и стилове. По цвят шалът може да бъде в хармония с основното облекло или да създаде контраст с него. Дори ако аксесоарът е в същата цветова схема като палтото, препоръчително е да изберете тон малко по-светъл или по-тъмен от него.

Ако е възможно, стилистичното направлие трябва да съвпада. Например, късите дамски палта със спортна кройка е малко вероятно да изглеждат хармонично с дълъг ажурен шал. Тънките декоративни шалове, комбинирани с топли дрехи, също са неподходящ тандем. Също така, не е препоръчително да допълвате кожено палто с шал от същия материал.

Начини за носене на шал върху палто

Има много методи и препоръки как да завържете красиво шал върху палто: от най-простия до най-сложния и объркващ (в буквалния смисъл на думата). Но имайте предвид, че късите шалове предоставят малка възможност за изпълнение на сложни начини за прехвърляне или връзване, така че е по-добре да изберете удължени модели.

Най-често срещаните начини за връзване на шал включват следните стъпки. Шалът е свободно увит около врата един или повече пъти, оставяйки краишата му свободно висящи отпред или отзад. Подобна опция – краищата се увиват около врата и  образуват контур, като след това се връзват в свободен възел. В този случай шалът не трябва да приляга плътно към шията, е е желателно той да лежи със свободни гънки.

Френски възел

Френският възел е най-практичният и елементарен начин, при който шалът се сгъва наполовина, поставя се на врата, а краищата се простират под формата на примка. Дълъг шал може да се увие около врата два пъти.

Също така, популярните и прости трикове включват възел за вратовръзка. Краищата на шала могат са разположени под всякаква форма.

Трябва да се отбележи, че много големи възли се получават от широки шалове. Ето защо, ако ги допълвате с елегантни дамски палта, е по-добре да изберете различен метод на поставяне.

Яка от шал се прави  доста просто като важното е да се облечете елегантно и да го драпирате красиво. Всеки дълъг шал ще се превърне в яка, ако го поставите на раменете си, увиете го няколко пъти и скриете краищата.

Материалът е изготвен със съдействието на фирма http://www.inisess.com/

Красивите дрехи на INISESЯ може да намерите в магазина GENESIS в Стара Загора https://www.facebook.com/Genesis-by-Jenia-Martinova-102094191157355/?__tn__=kCH-R&eid=ARDQeZZLhlb8k12RbE-GNs91WIUhXML2527r8szHOTjYwcgMTrMs3EnJThHB6lTpeLLdQj-8jcvs4tC7&hc_ref=ARTdpigdQlmehelgEPgpwony0EMnWgzZg6zqG_c6bGQV0mu3YAXTM4GyeCxIhH3V_n8&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDEASu3Fot3XF3q0fJTmHDZFWhkwdI8QF2nIyKYsOWzzodZcS601xskWpj_OQNlSNt9CXIstr6ClZbLcU5nPSfHNgLbesa0joO3FUNMO8_tvRyGCn0_SOVGwSyyRI6K5ZQuCon4QxRFcbGD9eM_6PItumnpMgaes3yczHHyjEC5QzCA2w7SvmqMvA50qwjy1m86Jabka9LTcFe22MsT6IkRK_KdkEJunfv0_io3B9A8wt46ltDtHAnDo-NkNsMxLPqxsKS1axk1xCnulxQf1BJ8d3kkpoFG8t0KLi249Xtv4oIYoqFhR9ijCbLS_O9pYjgqs_VPhS_CAU8d2GOnLbs0