Лято край Стара Загора! За седми път – Рок-фест „We are going to Мъглиж”

КОНТРОЛ са потвърдили участието си в Рок-феста край Мъглиж, който се провежда за 7ма поредна година. Датите са 30 и 31 август, а мястото – местността Равня, вход-Свободен!

Програмата на феста по традиция включва широко разнообразие от рок и метъл стилове, като условието за участие на бандите е да изпълняват своя авторска музика. Голяма част от тях ще представят нови албуми.

Събитието е със свободен достъп, а мястото е сред природата в планината над Мъглиж с много свободно пространство и място за опъване на палатки.

Програмата по дни и часове:

ПЕТЪК, 30.08

19:00 – 19:40 Catorga

20:00 – 20:40 Jimmy’s Band

21.00 – 21:40 Hecktic

22:00 – 22:40 Bloodrush

23:00 SEVI

В събота, специалните гости тази година ще бъдат пънк-рок легендите „Контрол”, които ще закрият фестивала. Преди тях на сцената ще се появят:

СЪБОТА, 31.08

19:00 – 19:40 W.o.p.s.

20:00 – 20:40 Urban Grey

21.00 – 21:40 Ivo Ruev Band 69

22:00 – 22:40 The A.x.e. Project

23:00 КОНТРОЛ

Тази година „We are going to Мъглиж” съвпада с 50-годишнината от обявяването на Мъглиж за град. По този повод в планинското градче ще се проведе и традиционният международен художествен пленер, придружен с още събития от Община Мъглиж, които също могат да бъдат интересни за гостите на фестивала.

Какво още могат да видят наоколо?

Мъглиж е малък град, разположен до южния склон на Шипченско-Тревненския дял на Стара планина, по поречието на Мъглижка река. Градът е първото селище, в което избухва Септемврийското въстание през 1923 година. Намиращ се в много живописен район, Мъглиж предлага отлични възможности за туризъм. В околността има голям брой забележителности, като са обособени различни туристически маршрути. Тръгвайки на север покрай реката, се стига до манастира „Свети Николай”. Красивата местност около манастира носи името „Баралъка”. Все още може да се види действаща бара на реката. Над манастира се намира едно от най-красивите скални образувания в областта – „Винишки камък”. Един от маршрутите, тръгващи от „Баралъка”, води до известната римска крепост „Мъглиж”, намираща се в местността „Горненски град”. До крепостта се стига по пътя за село Селце. Мястото е любимо на местните и на гостите на града заради красивата гледка, която се открива към Мъглиж. Друг обект от особено значение, намиращ се северно от „Баралъка” е живописният водопад „Големият скок”.

Интересна забележителност в града е църквата „Свети Димитър“.

В Мъглиж може да се разгледа най-богатата колекция от минерали в България. Колекцията е изложена в местното читалище.