Самостоятелна изложба рисунки и пластики на Слави Славов

На 20 август в 18 часа в  Зала „Байер“ се открива самостоятелната изложба от рисунки и пластика на Слави Славов.

Той е роден през 1958 г. в гр.Николаево, Старозагорска област. Завършва Художествена гимназия в гр.Казанлък и Институт за подготовка на учители в гр.Дупница.

Слави Славов е основател на Школата по малка пластика в родния си град и преди 30 години създава Школа Малка пластика към Център за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора.

Не престава да вае скулптура и упорито да рисува. Работи с камък, дърво, теракота и шамот. Автор е на Паметника на Майор Узунов, бюст-паметник на проф.Николай Генчев, на декоративно-монументални пана и паркова скулптура.

Много негови произведения притежават в колекциите си любители на изкуството от България, Русия, Украйна, Италия, САЩ, Турция и др.

В навечерието на 24 май 2018 г. Награда „Млада Загора“ в направление „Култура и изкуство“ – колективна бе присъдена на Школата по малка пластика с ръководител Слави Славов към Център за подкрепа за личностно развитие – за завоювани призови места в международни и национални конкурси и за формиране на естетически и творчески умения.

Заповядайте на откриването!

Долап.бг