С грандиозен концерт „Perfect Strangers“ закриха прекрасния маратон „Август е музика“

На 10 август 2019 г. с концерта „Симетрия“ нашумялата група „Perfect Strangers” направи блестящ финал на забележителното лятно преживяване „Август е музика“, подарено на старозагорци и гости от Община Стара Загора.

Вълнуваме се много да представим нашата музика в родната Стара Загора, каза за dolap.bg виртуозният китарист Ангел Демирев.- Програмата изцяло е по моя авторска музика текст и няколко парчета на Константин Върбанов. Четири от текстовете са на Емил Стойчев. Песните са на български и на английски и са от албума ни „Вliss“. Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните.

През 2019 г. отбелязваме 20 години от създаването на бенда. За радост продължаваме да сме все в един и същ състав. Владислав Стойчев е на клавишни, Борис Тасков – вокал, Емил Стойчев -ударни инструменти, Станислав Георгиев -бас китара , който е контрабасис в оркестъра на Държавна опера Стара Загора . Тази вечер го замества Мартин Христов- млад талантлив музикант. Тази вечер дебют с нас ще направи и една прекрасна, много талантлива госпожица – Михаела Енчева . Тя изпълнява главната роля в новия игрален филм „Цвете за откъсване“ на сценариста и продуцента Младен Стоянов.

Пърфект стренджърс бенд – творим, правим наша авторска музика. Живеем и се реализираме предимно в България. Правим изкуство.

Като самостоятелен артист пътувам често навън, защото имам много проекти, в които свиря, сподели за Dolap.bg Ангел Демирев.- Имам трио „Джаста-праста“, Романено прожекци“, „Ангел Демирев – трио“, имам трио с Амин Раяхи, който е от Тунис и там свирим арабска музика. Преди около месец бях на концерт в Мароко с Прабул Едуард, който свири на индийски перкусии и Амин Раяхи, който свири на Ууд. Страхотна музика, страхотни хора, аз обичам много източната култура.

Но Стара Загора за мене е душата ми. Това е Тракията – коренът ми, джинсът ми, кръвта ми. Тук са хората, които са ме създали и са ми подали ръка. Тук е Митко Динев – велик човек, ключов човек за моето развитие като музикант, като талант и като личност. В живота ми до голяма степен съм възпитан от него. Другите двама мъже, на които дължа много са дядо ми и баща ми, които за жалост не са между нас. Светла им памет. Митко Динев е човекът, който първи повярва в таланта ми и ме снабди с всичко, от което един млад музикант има потребност, за да се развива успешно.

Аз съм от старозагорския квартал „Лозенец“. Нямахме достатъчно финансови средства, но за сметка на това, Бог ни е вложил талант, дух и дисциплина за работа. Митко Динев ме пое в правилния момент. С него имаме чудесно приятелство и аз се наслаждавам на всеки момент, когато сме заедно. Днес снимахме клип за най-новото му парче по текст на Любен Дашев. Той е поет, композитор, художник, философ …всестранно развита личност. Цял живот няма да ми стигне, за да му се отблагодаря“ – призна големият музикант.

Perfect Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора . Всички членове на групата имат висше музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум „Red moon“. Следват „Napalm“ /2004/, „Soul“ /2008/. През зимата на 2014 г. издават албума „Вliss“, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок. Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfect Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години, с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят. Безбройни са участията и наградите им от рок фестивали в страната и чужбина.

Публиката, препълнила новия площад „Фонтаните“ горещо аплодира изкуството на своите талантливи съграждани, които се раздадоха на макс.

Росица Ранчева