Доброволци освежиха пространството около езерото на Старозагорските бани

На 8 август 2019 г. тридесетина доброволци спомогнаха за освежаването на едно от любимите места за разходка – парка около езерото на Старозагорските минерални бани. Детските люлки бяха боядисани, пясъчниците бяха допълнени, алеите получиха нови кошчета за отпадъци. Наново лакирани пейки очакват старозагорци за отмора.

Идеята за обновяване на парковата мебел и района, както и финансирането на начинанието, са част от проекта „Build Solid Ground”, изпълняван от Habitat for Humanity Bulgaria (Фондация „Подслон за човечеството“). Той има за цел да активизира общественото съзнание към подкрепа и солидарност за премахване на жилищната бедност и създаване и поддържане на комфортна и здравословна среда за живеене.

В инициативата се включиха зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, кметът на Старозагорски минерални бани Станчо Станев, служители на общинската администрация и граждани.

Малко по-рано в същия ден, в Общинска администрация бе проведен информационен ден, посветен на устойчивото развитие на градовете. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова приветства участниците в събитието и даде подробности за цялостната реконструкция на сградата на бившата Метрология, която ще осигури 69 социални жилища като един от многото примери за ангажираност от страна на местното самоуправление.

В семинара за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие и жилищната политика взеха участие ръководители и експерти от общинската дирекция „Общинска собственост и стопанска политика“ и „Европейски програми и международно сътрудничество“, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” – Стара Загора Павлина Делчева и други заинтересовани страни.

Красимира Кънева – Пенкова