Блус и рок в последните две вечери на „Август е музика“

9 август, 20.00 часа „Блус вечер под звездите“ – концерт на Камен Кацата блус бенд в състав:

Камен Дойчинов – вокал и хармоника, Мирослав Найденов – китара и вокал, Юлиан Трайков – бас китара,, Николай Бакалов – барабани.

В програмата блус, джаз – блус, суинг и рокендрол

Камен Дойчинов, известен като Камен Кацата е една от емблемите на българския блус рок.

Музикант по душа и икономист по професия, неговите сценични изяви започват още в края на 70-те години на 20 век. През 90- те е един от най – изявените гост – музиканти в „Подуене блус бенд“, като работи с тях по повечето от албумите им. В този период издава и самостоятелен албум „Страхът на гаргите“, заедно със Стунджи и брас секцията на Акага.

Един от колоритните мохикани на българската блус сцена, уникална музика  и иронични текстове, блус истории, които ще докоснат сърцето ви.

10 август, 20.00 часа „Симетрия“ – концерт на Perfect Strangers. Групата представя авторска музика от албума „Вliss“.

Музиката е в духа на съвременното рок звучене с прогресив и алтернатив нюанси. Албумът е звучал в много клубове в страната и се приема много топло от меломаните. Автор на музиката и на част от текстовете е Ангел Демирев /китара/, четири от текстовете са дело на Емил Стойчев /барабани/.

Perfect Strangers Band e основана през 1999 г. в Стара Загора в състав: Борис Тасков – вокал, Ангел Демирев – китара, Владислав Стойчев – клавиши, Емил Стойчев – барабани, Кънчо Андреев – бас. Всички членове на групата имат музикално образование. През 2002 г. групата записва първия си албум „Red moon“. Следват „Napalm“ /2004/, „Soul“ /2008/. През зимата на 2014 г. издават албума „Вliss“, издържан в актуалния за бандата стил – прогресив рок. Музиката им е естетска, с високо художествено качество, далеч от комерсиалният вкус. Талантливите момчета от Perfect Strangers Band не спират с творческите търсения и експерименти. Вече 20 години, с много труд налагат професионализъм, класа и характер в музикалния свят.

Безбройни са участията и наградите им от  рок фестивали в страната и чужбина.