Стоичков раздаде над 10 000 автографа на лятното си турне

Общо над 10 000 автографа раздаде носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков по време на своето лятно турне „25 години от САЩ94в края на юли 2019 г. Камата представи в шест нови града биографията „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“. Всяка от срещите в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе бе съпроводена с часове подписване на книги, тениски, картички и други фен артикули.

От издателството отбелязват като значим и благотворителния елемент на 8-дневния маратон. Общо 13 375 лв. бяха събрани на срещите в Стара Загора и Плевен. 11 175 лв от тях бяха преведени за лечението на старозагорката Камелия Добрева, а останалата част -дарена в полза на фондация „Св.Иван Рилски“ – Плевен.

Голяма чест е да си издател на неуморния Христо Стоичков. Усмивките на тези над 5000 души, които дойдоха да вземат автограф върху книгата и да се снимат с него в шестте града на турнето, само затвърждават усещането. Най-голямата награда за нас е фактът, и вярвам, че неговите думи да променили много животи“, каза Милена Стефанова от издателство „Софтпрес“. – Навсякъде ни помогнаха чудесни съорганизатори на местно ниво и искам да благодаря на всеки от тези над 30 души, които направиха турнето „25 години от САЩ 94” възможно“, допълни тя.

Христо Стоичков ще има и зимно турне през декември в още няколко български града, като преговорите за датите и местата на срещите вече са в напреднала фаза. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната „Христо Стоичков.Историята“ ще гостуват в Барцелона, Торонто и Варшава.

Всичко най-важно около биографията на легендарния футболист може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/.

Христо Стоичков.Историята“ се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г. От излизането й са продадени над 50 000 екземпляра. „Софтпрес“ е сред водещите издателства в България. Портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани така, че да отговарят на мотото „Книги за цялото семейство“.

Dolap.bg