Руска делегация посети Стара Загора

Делегация от Руската федерация, водена от председателя на Асоциацията за икономическо взаимодействие със субектите на Руската федерация Светлана Ануфриенко посети на 20 април 2019 г.Стара Загора. Гостите са в България по покана на Министерството на туризма и участваха в Българо-руска кръгла маса на тема „Ролята на туризма в развитието на регионите. Културният туризъм – бъдеще и традиции“, която се проведе във Велико Търново.

В състава на делегацията влизат председатели на регионални структури за развитие на туризма, министри и заместник-министри на туризма и развитието в автономните републики от състава на Руската федерация, ръководители на административни структури, свързани с развитието на туризма, кметове, водещи туроператори, ръководители на висши училища, представители на медии.

В Стара Загора те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова пред мемориала „Бранителите на Стара Загора“. Руските гости изслушаха беседа за историята на паметника и положиха венци и цветя пред паметната плоча. След това посетиха Руския център в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и присъстваха на фестивала „Пусть всегда будет солнце“. Разгледаха Музея на религиите, експозициите в Регионален исторически музей и Античния форум „Августа Траяна“. Гостите ще обсъдят и възможностите за развитие на културен туризъм и посещение на руски групи в Стара Загора.

Жейна Желева