Над 200 директори на училища и детски градини ще търсят модели за качествено образование

„От 06.03.2019 до 08.03.2019 г. в Стара Загора, в хотел „Верея“ ще се проведе Национален квалификационен семинар за директори на училища и детски градини. Организиран е от Сдружението на директорите в средното образование в Република България“. Това съобщи за dolap.bg Любка Иванова, председател на Сдружението на директорите за Стара Загора и директор на ДГ No34 „Райна Княгиня“.

Сдружението притежава сертификат 9001 за организиране и провеждане на квалификации на педагогическите специалисти. Сдружението е член на Европейската федерация на работодателите в образованието, която е най-голяма в Европа.

Темата на семинара е: „Качественото образование – гарант за задържане на децата в образователната среда“.

По време на тридневния форум ще се разгледат наболели проблеми, ще се представят перспективи за качествено образование, ще се предложат ефективни техники за комуникация с родителите, да повишаване на правната култура на директорите, за приобщаващото образование – изключително сериозна и актуална тема през последните години.

Семинарът ще бъде воден от замминистъра на Министерството на образованието и науката инж. Таня Михайлова. Ще участват още проф. Иван Илчев от Софийски университет, Елена Златева – юрист, Ваня Кастрева -началник на Регионално управление на образованието в София, представители на общински и областни структури, социални партньори и др.

Ще участват всички директори на училища и детски градини от Стара Загора, които са членове на Сдружението. Те ще получат по един квалификационен кредит.

Събитието стартира на 6 март 2019 г. от 14:30 ч. с откриване на семинара от председателя на Сдружението на директорите в средното образование в Република България Асен Александров. Той е директор на СУ 51 „Елисавета Багряна“ в София. В откриването ще участва и зам.министъра на МОН инж. Таня Михайлова.

Модулът ще продължи до 17:00 ч. със заключителна лекция за правната култура на директорите от адв. Елена Златева.

На 7 март семинарът продължава с различни презентации и дискусии по темите. На 8 март занятията ще продължат до 11:30ч.

Росица Ранчева