Мисия „Живей безопасно!“ завладя ОУ „Кирил Христов“

На 20.02.2018 г. Основно училище ,,Кирил Христов“ Стара Загора стана домакин на Мисия „Живей безопасно!“

За втора поредна година инициативата организира и проведе СНЦ “Самарско знаме“, със съдействието на Община Стара Загора и Регионална дирекция „Пожарна безопасност“ Стара Загора.

Първата демонстрация на лекцията се проведе пред учениците от 5 и 6 клас в училището. На видеостена бяха показани пожари от района на Стара Загора, предизвикани от човешка намеса. На кадрите учениците видяха реални ситуации, в които огнеборците се справят с възникналите пожари.

Учениците изслушаха информация и за други дейности на пожарникарите – действия при наводнения, при бедствия и аварии. Разказано им беше как при пожари са спасявани домашни любимци. В края на срещата им беше напомнено за тел 112, който следва да се ползва при специални случаи и да не се злоупотребява.

Главен комисар Стоян Колев и неговият екип оставиха огромно впечатление у децата и предизвикаха голям интерес. Имаше въпроси и демонстрация на пожарникарски техники. Организаторите са уверени, че новите знания получени от лекцията и демонстрациите, ще са интересни и полезни за учениците е учителите.

Dolap.bg