Почина бившият заместник-кмет на Община Стара Загора арх. Иван Георгиев

На 67-годишна възраст почина бившият заместник-кмет на Община Стара Загора арх. Иван Георгиев. Той е роден на 19.11.1951 г. в Стара Загора.

От 1999 г. до 2007 г. той отговаряше за ресор „Строителство“ в двата мандата на тогавашния кмет д-р Евгений Желев. Преди това Иван Георгиев е бил и главен архитект на общината. Като проектант е автор на множество проекти и реализации на жилищни, обществени и промишлени сгради в града и страната.

Поклонението пред тленните му останки ще се състои на 20 февруари 2019 г. от 11:00 ч. във фоайето на залата на Общинския съвет в Стара Загора.

Ръководството и администрацията на Община Стара Загора изказват съболезнования на роднините и близките на арх. Иван Георгиев.

Ние, редакционният екип на Долап.бг имаме специално и лично отношение към арх. Иван Георгиев, защото и трите сме работили с него и го познаваме добре. Росица Ранчева винаги е отразявала събитията на Община Стара Загора, а с арх.Георгиев се уважаваха и имаха специална приказка. Арх. Георгиев координира пребазирането на Библиотека „Захарий Княжески“ от старата сграда  в новия и дом, когато директор бе Снежана Маринова. А Уляна Кьосева има честта и удоволствието два мандата да работи в Община Стара Загора заедно с арх. Георгиев.

Не че е важно, че лично сме го познавали, не! Особено важното е да припомним, че в годините, в които нямаше средства по европейски проекти, арх.Георгиев ръководи проекти, които разхубавиха Стара Загора, накараха ни да мечтаем.

Улица „Митрополит Методий Кусев“ бе обновена по Проект „Красива България“ с тази пешеходна алея с артистичните шадравани и стана най-романтичното място в града. Изцяло обновен бе Парк „Зеленият Клин“, извършиха се пребазиранията  в нови сгради на Библиотека „Захарий Княжески“, на Историческия музей, на Художествената галерия, започна ремонтът на Операта…

С тези хубави дела ще запомним арх.Иван Георгиев като заместник-кмет на Община Стара Загора. А като човек  бе такъв един… ярък и колоритен – арт, бохем, джентълмен, любител на красивото, широкоскроен, оперативен, диалогичен…

Той предаде енергията и творчеството на гените си на арх. Велимир Георгиев, своя син, който върви по неговите стъпки и реализира красиви проекти в Стара Загора. Който избра да твори тук, който също милее за родния си град…

Особено достойно е едно дело, което е продължено от поколенията…

Почивай в мир, арх. Георгиев! Групата на изкусните небесни строители се увеличи с още един…

От редакционния екип на Долап.бг

Уляна Кьосева, Росица Ранчева, Снежана Маринова