Петко Димов, спасил дете от удавяне, е носител на Наградата „Добрият самарянин“

На тържествена церемония снощи в Операта Наградата „Добрият самарянин“ бе връчена на Петко Димов от Стара Загора за спасяването на 4-годишно момче, паднало в езерото „Загорка“ с колелото си.  Отличието на общността получи д-р Павлина Крумова. Тя се бори няколко години за спасяването на 9-годишния Байрям, който се нуждае от бъбречна трансплантация и помага с упоритостта си да се съберат средства за операция на детето за лечение в чужбина. Новоучредената Грамота за добротворство на омбудсмана на Стара Загора,  бе присъдена за доброволческата дейност на Сдружение „Диабет“, което работи в подкрепа на хората, страдащи от коварното заболяване.

Номинацията на Петко Димов бе подадена от журналистическия екип на Информационен портал ЗАРАТА. Около 18,30 ч. на 11 септември бременна с второто си дете майка се разхожда край езерото с малкия Христо. Той кара детско колело, което в един страшен момент леко се отклонява от асфалтовата алея и полита по стръмния бетонен бряг. За секунди малчуганът и колелото са под водата. Наблизо е 48-годишният Петко, който нито за миг не се поколебава и скача в езерото. Огромен шанс за детето и неговите родители. Христо е изваден плачещ, хълцащ, много изплашен, но ЖИВ!

Разказът на Петко Димов за случката може да прочетете ТУК https://www.zarata.eu/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%B5/

Честито награди! Честит юбилей на Сдружение „Самаряни“! Тази година Сдружението навърши 20 години от основаването си и празнува на 14 декември в Регионалния исторически музей. По случай годишнината бе връчен специален Знак на благодарност на 20 личности и/или организации, с особен принос за растежа и професионалното развитие на организацията, сред които са: Диана Димова, Динко и Петя Златарови, д-р Иван Неделчев, Милена Стайкова, Златина Драгиева, Нейко Иванов, Петър Петров, Марин Попов, Цанко Яблански, Димитър Паница – Фондация “Димитър Паница” учредител на Сдружение “Деца и юноши”, Лена Драголова, Георги Радославов, Марги и Кийт Браун, Петър Порязов, д-р Антония Тодорова, Олег Стоилов, Галина Стоянова, Милена Харизанова, Незабравка Асенова и Иван Костадинов.

От екипа на Долап.бг