Легендата за Атлантида оживява… в плувния басейн на Детска градина „Светлина“

Подготвителна група „Мечта“ от Детска градина № 10 „Светлина“ ще представи на 18 декември от 17:30 часа спектакъла „Героят в мен“ (В търсенето на Атлантида). Не очаквайте мястото да е зала в някой културен институт или салона в самата градина. Не!

Мястото на събитието е плувният басейн на „Светлина“, където малките – наоколо и вътре (с лодки) ще пресъздадат историята за изчезването на континента Атлантида. Спектакълът е по сценарий на актрисата Елена Азалова, а музиката е избирана с участието и на младата актриса (и дъщеря на Елена) Ана-Мария Недкова.

„Този дебат е чисто човешки. Чистият въздух и водата, както и климатът са неотменими човешки права. Ние имаме само една планета. Човечеството трябва да бъде отговорно за безразсъдното унищожаване на нашия общ дом. Опазването на нашето бъдеще на тази планета зависи от съзнателната еволюция на нашия вид. Това е най-належащото време и най-неотложното послание. Сега е моментът на действаме!“  – припомнят тези думи на актьора Леонардо ди Каприо пред ООН малките артисти от „Светлина“ и ги поставят на афиша на събитието.

Това не е първият спектакъл на малчуганите от „Светлина“ на подобна тема. На 21 април миналата година в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ група „Усмивки“ от ДГ “Светлина“ отбеляза Деня на Земята 22 април с авторския спектакъл „Дом“ – отново по сценарий на актрисата Елена Азалова. Посланията на спектакъла – колко е красива и уникална Планетата Земя, как да живеем разумно и заедно всички живи същества на нея. Всички в залата получиха подарък – семенце от дърво, в специална ръчно направена опаковка, което да засадят. Спектакълът „Дом“ бе по откъси от книгата на Ал Гор „Неудобната истина“.

Послепис:

Ако наминете към Детската градина, непременно потърсете новото издание на тамошния Комитет „Баболандия“ – оригинална Книга с рецепти за Коледните празници. В нея ще намерите 20 рецепти, разделени по категории – на ястия, които са отколешни и традиционни за българите. Книгата е в помощ за младите родители, които имат любопитство да опитат както се казва от „класическата“ ни кухня.

Весело и вкусно е в Детска градина „Светлина“!

Уляна Кьосева