Старозагорци и гости с огромно удоволствие се забавляваха на четвъртото издание на Фестивала на бирата в Стара Загора

В продължение на четири денонощия, над 15000 старозагорци и гости с огромно удоволствие се забавляваха на четвъртото издание на Фестивала на бирата в Стара Загора. Изнесен на ново място – в парк „Загорка“, на огромната поляна източно от магазин „LIDL“, мащабното събитие привлече мало и голямо от града и региона на незабравимо забавление, придружено с перфектна музика, изпълнена от едни от най-добрите в момента български музиканти, бира, кебапчета и картофки на корем.

Това, което направи хубаво впечатление на непредубедения посетител, при това стълпотворение от хора, е изрядният ред, порядък, чистота, изключителна организация на проявите и възможност, всеки да се възползва от предлаганото меню според джоба и капацитета си. За радост, при двойно повече изпитата бира в сравнение с предната година – над 25000 бутилки, кенчета и наливна, нямаше пияни, а само развеселени и щастливи хора.

Познавачите на скарата заявиха, че предложените мезета са от съвършено прясна кайма и месо и приготвени по най-добрия начин. Вероятно затова бройката на хапнатите кебапчета достигна рекордните 23 000, а пържените картофки с и без сирене са били над тон и половина. Т.е. материалната част на Beerфеста показа световното ниво на кехлибарената богоизбрана напитка на старозагорската пивоварна „Загорка“, както и на продуктите на фирмите „Аякс“ и „КЕН“.

Какво имаше още на Beerfesta? Безплатен градски транспорт за прибиране на посетителите от събитието, достатъчни паркинги за личните превозни средства, предостатъчно седящи места за хапване и пийване от четирите ресторанта и петте бюфета, еко инициативата „Бира за смет“, т.е. награда кенче, ако разделно изхвърлиш отпадъците си, много и чисти еко тоалетни, много забавни игри и награди.

Организаторите на феста – Община Стара Загора и „Загорка“ АД, със съдействието на „Аякс“ и „КЕН“ осигуриха и пребогата духовна трапеза. За четирите фестивални дни – от 5 до 8 септември 2018 г., общо 12 бяха специалните гости в музикалната програма. На сцената, при много добра звукова среда, своето високо изкуство показаха легендите на българската музика – БТР, Васил Найденов, Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Деси Добрева, Конкурент, Силвия Кацарова, Overground Brass Band, както и сръбските музиканти Guns’N’Roses Real Tribute и Queen Real Tribute и много други. На последната финална вечер, над 5000 души в продължение на 3 часа пяха от сърце и душа вечните песни на Силвия Кацарова и Васил Найденов.

Комплименти за организаторите на програмата и на цялото незабравимо събитие.

Росица Ранчева