Канят децата на Стара Загора в Пътуваща библиотека

Започна седмия сезон на кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ“. Стартирала през  2012-та година, инициативата на Българската национална телевизия получи подкрепата на всички български общини, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България,  Eventex Awards International, „Златно сърце”, както и най-важната – любовта на зрителите!

В Стара Загора пътуващото кино ще гостува на 1 август. Прожекцията започва в 21:00 часа в  Античния форум „Августа Траяна“. Ще бъдат представени два късометражни филма : „Пеперуди“ /NO BLINK/, „Дебют“ /EU&ME/ и пълнометражният :  „8’19’’.

Тази година прожекцията ще се предхожда от Пътуваща детска библиотека.  Тя ще бъде разположена в Античния форум. Децата на Стара Загора могат да я посетят от 18:30 до 19:30 часа. Желаещите могат да донесат томчета от домашната си библиотека, да дарят и да получат други. В книжките те ще оставят и своето послание към следващите читатели. Кампанията Пътуваща библиотека е част от инициативата на „Лятно кино с БНТ“ и има за цел да възроди както изчезващите кина, така и отношението на подрастващите към книгите и четенето.