Приветствие за 24 май от Държавен куклен театър – Стара Загора

Приветствени слова от Държавен куклен театър – Стара Загора послучай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Ученик попитал учителя си – древен мъдрец: „Как да намалим злото, без да се докосваме до него?“ Учителят се навел и с пръчка начертал линия на пясъка. След което на свой ред попитал ученика: „Как да намалим тази линия, без да се докосваме до нея?“ Ученикът се замислил. Тогава учителят нарисувал до линията друга линия, но по-дълга, и казал: „Ето сега, като гледаме съотношението на линиите, първата линия е станала по-малка“.

От нас, хората които работят в сферата на културата и образованието, зависи да правим добро и то да побеждава. От нас зависи да изолираме низостта, да разпилеем невежеството и да удавим злобата. И тогава лошото, злото, създадено от хората, ще се намали. Всичко зависи от нас.

Празнувайте, хора на духа!

Прегърнете нелеката си мисия и път и не забравяйте, че надеждата е във Вас! Изправяйте се всеки път, независимо колко силни са ударите на бездуховността и невежеството. Не се отказвайте! Вие сте любопитството и красотата, които водят НАГОРЕ КЪМ ЗВЕЗДИТЕ! Прегръщаме Ви, колеги! Обичаме Ви, зрители! Честит празник!

Дарин Петков – директор и Таня Калчева – зам.-директор