Поздрав за 24 май от трупата на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора

Честит 24 май!

Днес е един от най-красивите празници в българския календар – 24 май, денят на славянската писменост и култура. Този ден ни връща към най-светлите начала в живота – детството, знанието, словото.
Скъпи приятели, вие, които цените театъра. Обръщаме се към вас с цялата си обич и уважение. От сцената ние ви разказваме истории и ви водим от ада на страстите, през чистилището на размисъла, до рая на въображението. По време на всеки спектакъл ние ви поднасяме най-доброто от себе си. И всеки път вие споделяте преживяването с нас, подкрепяте ни и ни дарявате своята безкористна обич.
Прожекторите са обърнати към сцената, а залата потъва в мрак. Знаете ли какво виждаме ние? Блясъка на очите ви. Понякога някоя белозъба усмивка. Понякога е толкова тихо, че се чува дори капването на сълза. Ние познаваме вашата най-добра страна.
Театърът е въплътено слово. Думи, които оживяват чрез нашите роли и отекват във вашите сърца.
Всяко театрално представление е поклон пред словото.
Приемете нашия поклон и днес, на 24 май. Нека винаги сме заедно, да споделяме, да се стремим да ставаме по-добри хора, по-достойни личности. Да се учим взаимно. Напред! Науката е слънце!

От трупата на ДТ „Гео Милев” – Стара Загора