Поздрав за 24 май от Синдикат на българските учители – Стара Загора

Скъпи колеги,

Днешният ден на почит и прослава на делото на съпокровителите на Европа, славянските първоучители, Светите братя Кирил и Методий, е заслужен празник за всеки от нас! Ние учителите, представители на най-общественозначимата професия с право получаваме заслужен знак за внимание. Нашият труд-това е знанието, бликналото слово и песен, живопис и багра, посветени за съзидание на Доброто и Красивото!

Нека днес всички чуем думи пълни с обич и признателност, да погледнем в очите на нашите деца и видим усвоените тайни на света и цивилизационното развитие. Всички ние носим духа на Кирил и Методий,  знаем че „науката е слънце, което във душите грей”,  вярваме и тачим заветите на нашите деди. Нека бъдем благодарни за безценния дар даден ни от Светите Седмочисленици-българската азбука и думи с благословен божествен произход.

На този светъл празник Синдикатът на българските учители в област Стара Загора отправя пожелания за нови мечти, ползотворни дела и вдъхновение към всички учители, към нашите социални партньори, към учениците и техните семейства!

ДА НИ Е ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

Иван Поров

Областен координатор на Синдикат на българските учители – Стара Загора