Две първи, второ и трето места завоюва Балетната школа при Народно читалище “Родина-1860“ – Стара Загора

Балетна школа при Народно читалище „Родина-1860” с ръководител Снежана Дескова се завърна общо с пет големи отличия от три конкурса, провели се на 15 април 2018 г. в Пловдив и на 21 април в Стара Загора.

На Националния конкурс „Дъга от таланти” – Държавно първенство в рамките на Международния танцов конкурс „Plovdiv Open” 2018 малките балерини спечелиха първо място и купата в най-малката възрастова група (4-8 г.) с танца си „Фантазия”, а второто място им беше присъдено за танца „Пеперуди” – съответно с 83 и 82 точки от журито.

На Европейския танцов шампионат „Europe Grand Dance Cup” 2018, за който имаше предварителен кастинг с 15 допуснати формации, двата танца на нашите млади таланти бяха класираха на трето място от международното жури.

Ръководителят на Балетна школа – бившата дългогодишна прима на балета на Държавна опера – Стара Загора – Снежана Дескова, похвали четирите малки дарования за това, че са били най-малките на конкурса – на 5 и 6 г., а са се представили достойно.

На Петия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“ на 21 април  в Стара Загора на Балетна школа бе присъдено първото място за изпълнение на танц по музика на руски композитор.

Балетната школа при читалище „Родина-1860” е в своя 43-ти творчески сезон. Новият спектакъл на школата „Приказни чудеса“ ще е на 8 юни 2018 г. (петък) от 18:30 часа в Драматичния театър – Стара Загора. Вход свободен.