Фестивал „Здравей, Здраве!“ на 14 и 15 октомври в Стара Загора

На 14 и 15 октомври в Стара Загора ще се проведе за първи път Фестивал „Здравей, Здраве!“ с мотото Единение.Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве, като използва основно ресурсите на Стара Загора и за Стара Загора. Цели се да се създаде информираност и да се провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги. Фестивалът насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. „Здравей, Здраве!“ е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Фестивалът е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на физически и юридически лица от гр. Стара Загора – Йога център „Шакти“, Фондация „От любов към България“, фирма „Дабъл 2“ООД, Спа хотел „Терма“, Клуб „Зонта“ Стара Загора“, „Лайънс клуб Стара Загора – Августа“, Лайънс клуб Стара Загора, Център по сугестопедия „Благодаря“, Академия за ранно детско развитие „Бобче Топче“, EVIAs Kitchen, Сдружение „Валфдорска педагогика“, Прабългарска школа за оцеляване Бага Тур, Център за подкрепа на личностното развитие и много други наши съмишленици.

Огромна благодарност за финансовата и логистична подкрепа на Община Стара Загора и за медийната подкрепа на сайта за култура  www.dolap.bg, Радио Стара Загора и Телевизия Стара Загора.

Живко Стоилов  – един от основателите на Фестивал на Здравето „Здравей,Здраве“ в България и председател на Сдружение „Видя проект“ ще открие Първото старозагорското издание с лекцията „9 начина да се провалиш или да успееш в живота“.

Общо 28 са лекторите в двата фестивални дни, само лекторите от Стара Загора са 18. Фестивалът ще се състои в Народно читалище „Св.Климент Охридски-1858“.  Лекциите ще се проведат в голямата зала, в Арт залата – дискусии, в зала на 3 етаж – практики и медитации, а в малка зала – работилници /в малка зала във втория ден ще има специално занимания за деца/. Спортните заниманиея ще са в Спортна зала „Иван Вазов“ през първия ден.

Специално в първия ден на Фестивала, 14 октомври, от 10 до 17 часа лекциите са в раздел „Училище за родители“.

Сред известните лектори в първото издание на Фестивала са д-р Емил Елмазов, Косьо Любенов, Аида Марковска, д-р Светла Балтова и др. „Къде се зараждат събитията от нашето бъдеще и как да ги управляваме“ е лекцията на Николай Сираков –  вдъхновяващ политик и преподавател по йога и практики на успеха. Преминал през горещия стол на Кмет,  Областен управител на област Габрово, а сега Народен представител, той ще ни покаже силата на духовните практики в ежедневието, почерпени от древни учения чрез неговите учители.

За вечерите на фестивала организаторите са подготвили изненади за публиката: Първата вечер ще бъдат представени спектаклите „Зовяха ги българи“ /по книгата на Розмари де Мео „Стопанската на Господ“/ – творческа работа на Диана Найденова с ученици от НУМСИ “Христина Морфова“ и част от спектакъла „Фолклорна магия“ на Държавен куклен театър – Стара Загора, а втората вечер самодейците от НЧ “Св. Кл. Охридски-1858“ ще зарадват всички с концерт.

Специално внимание е обърнато на здравето на децата – за тях са организирани много спортни занимания, Детски кът, както и „Училище за родители“. Изключително интересни и полезни ще бъдат дискусиите в „Училище за родители“, в което старозагорски специалисти ще споделят иновативни учебни методи и опит.

Ще има презентации на клубове по йога и източни бойни изкуства, духовни практи, творчески занимания за най-малките, както и спортни игри за малки и големи деца.

На Базара щще има здравословни стоки и услуги, книги, дегустации и демонстрации.

Откриването е от 9:30 ч. на 14.10./събота/ – Петковден в Н Ч “Св. Климент Охридски“.

Всички събития са с вход свободен.

Заповядайте, очакваме ви! Да споделим празника на здравето!

За контакти: Боряна Узунова, тел. 0877321069