Детска градина № 10 „Светлина“ – Стара Загора ви кани на…

Специална покана от нашите приятели – децата и възрастните от Детска градина № 10 „Светлина“!

На 15 септември започва новата учебна година и за целия колектив и възпитаници на Детска градина № 10 „Светлина” – Стара Загора. Като новатори обаче, ние и тази година ще започнем нетрадиционно: големите, облечени като малките, ще ги посрещат от ранни зори на входа на детската градина, до който обаче ще се стига с препятствия!

В 10:30 часа със специален ритуал ще приемем новите две групи (бщо 78 малчугани) на стадиона в градината. Следобед ще се веселим от сърце с гостуващи ни циркови артисти. Тези, които не са идвали през лятото на градина, ще заварят новата ни забележителност – ферма за копринени буби!!! Нищо че е на вид голяма кутия, която се намира в предучилищната група. В нея има 40 буби, които очакваме да станат пеперуди от особения вид, който много-много не лети. Вече сме научили как да се грижим за тях, храним ги с листа от черницата на двора и правим снимки на всеки период от развитието им. „Снимките ще съберем в презентация, която да покажем във всички групи. Важно е децата да изпитват любов към създаването на живота, да са любопитни към развитието на всяка жива твар” – казва директорката на детската градина Йоанна Димитрова.

Заповядайте на едно нетрадиционно откриване на Учебна година и да видите нашата нова ферма (имаме и ферма за подправки), която се намира в градината!