Ансамбъл „Българе“ – с Почетния знак на областния управител на Старозагорска област

На 27 юни 2017 г. в залата на Операта в Стара Загора изнесе концерт-спектакъл Ансамбъл „Българе“ http://www.bulgare.net/Za_nas.html – обичана и предпочитана от старозагорци фолклорна трупа състав с ръководител Христо Димитров.

Както съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Стара Загора, след концерта областният управител Гергана Микова връчи Почетния знак на областния управител на ръководителя на ансамбъл „Българе” и негов продуцент Христо Димитров.

Най-големият частен фолклорен ансамбъл в Европа гостува в Стара Загора със спектакъла „Осмото чудо”. Уникалната музикално-танцова постановка представя богатството на българския фолклор в неговото многообразие и неподражаема ритмика. Сценарист, режисьор и хореограф е Христо Димитров. В продължение на повече от два часа препълнената зала на Операта аплодира бурно талантливите певци и танцьори и няколко пъти ги извика на бис след края на представлението.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя и да Ви благодаря за поредния прекрасен празник на българския фолклор, който Вие подарихте тази вечер на старозагорската публика. Спектакълът „Осмото чудо” е не само наслада за сетивата, но и символ на българщината. Той е пример за родолюбие и пълна отдаденост на българската история, традиции и фолклор. С Вашето изкуство Вие ни правите щастливи, но и ни карате да мислим за  вечните човешки ценности, за съхранението на родовата памет и дух”, каза г-жа Микова при връчването на почетното отличие.

Ръководителят на „Българе” благодари на областния управител и на старозагорската публика за топлото посрещане и обеща ансамбълът отново да гостува в града, за да могат повече хора да се докоснат до магията на „Осмото чудо”.