Лятна превантивна програма „Ваканция 2017“

Тази седмица стартира лятната превантивна програма „Ваканция 2017“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Мотото на Ваканция 2017 е „Ние децата, заедно на ход в най-добрия град.“ За осма поредна година МКБППМН е организатор на лятна превантивна програма.

Обществените възпитатели, членовете на Местната комисия, заедно с институции, организации, спортни клубове, центрове, партниращи в работата са предложили 20 дейности в дните понеделник, сряда и петък от 10:00 за всички деца на възраст от 8 до 18 години.

С интерактивно обучение от Младежката структура на БЧК на тема „Здравословен начин на живот – хранене и спорт“ бяха продължени първите две инициативи на програмата – арт терапия „С дъх на лято“ с Дора Балти и подвижните и ролеви игри „Щафетата на приятелството“.

В понеделник 26 юни, децата ще се срещнат с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Всички, които искат да участват могат да заявят това със съгласие на родител, всеки делничен ден в офиса на комисията на бул. „Цар Симеон Велики“ № 102, ет.1 или на телефон 042/605-516 между 16:00 и 17:00. Дейностите се извършват с любезното съдействие на община Стара Загора, а партньори на програмата са ОДМВР, гр. Стара Загора, РУО, гр. Стара Загора, РЗИ, гр. Стара Загора, ПИЦ по зависимости, БЧК, гр. Стара Загора, Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск, Държавен куклен театър, сдружение „Свят без граници“ и други.

Благовест Илиев