Международна награда за писателя Димитър Никленов

Писателят и драматург Димитър Никленов, ръководител на Клуб „Млад писател“ при Народно читалище „Родина-1860“ в Стара Загора, бе отличен с трето място в категорията „Задгранична проза с превод на руски език“ от Международния литературен конкурс „Земята – наш кораб“, провел се в Русия през м. април 2017. В него участваха 157 творби от 14 страни от цял свят – Украйна, Казахстан, Русия, Беларус, Испания, Чехия, Израел, България, Македония, Сърбия, Франция, Австралия, Узбекистан и САЩ. Председател на журито на конкурса е била И. С. Селецкая – поет и прозаик, член на Съюза на писателите в Русия, съветник на председателя на Съюза на писателите в Русия и председател на Съвета на Европейския конгрес на литераторите.

Наградите от конкурса бяха връчени лично на отличените на ІV-тия Международен литературен и музикален фестивал „Славянски венец“, който се проведе от 8 до 10 юни 2017 г. в гр. Береза, Беларус. От България бяха поканени писателят и драматург Димитър Никленов и Палмира Никленова –  собственик на издателство „Палмира“ и автор на стихове.

Тази година  взеха участие повече от 20 известни личности от сферата на културата и изкуството от 9 държави: Беларус, Русия, Украйна, Полша, Сърбия, Македония, Чехия, Словакия и България.

„В света има много фестивали, но този ще съхрани у нас красотата на Беларус, богатата култура и гостоприемството на хората“ – казват участниците от България.