“Полет над кукувиче гнездо“ с участието на Станимир Гъмов представя ДТ „Гео Милев“

На 16 май 2017 г., от 19.00 часа, на голяма сцена, ще се състои поредната премиера в Драматичен театър „Гео Милев” – „Полет над кукувиче гнездо” по Кен Киси. Драматизацията е на Дейл Васерман, със специалното участие на Станимир Гъмов.
Режисьор на постановката е Стефан Спасов, сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова, а музикалната среда – на Евгени Господинов. Участват още: Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митев, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов, Георги Райчев, Стефан Делев, Димитър Карамалаков, Тодор Тодоров, Жоро Райчев, Весела Петрова, Светослава Иванова, Мария Пенчева.
„Полет над кукувиче гнездо” е театрален спектакъл, вдъхновен от класическия американски роман на Кен Киси и едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля.
Пиесата е потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на Старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува. Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Макмърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора. Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко… Но Макмърфи не знае колко струва свободата в свят, създаден да смачка човешкия дух…
Спектакълът ще се играе и на 17 май.