Благотворителна изложба на деца от две неделни училища в Стара Загора

ПОКАНА от организаторите на Благотворителната изложба в Художествена галерия – откриване на 11 април, 17,30 ч. Изложбата ще може да разгледате до 25 април.
Скъпи приятели,
Благодарение на незаменимата подкрепа на Градска художествена галерия – гр. Стара Загора, в лицето на проф. Марин Добрев, и от името на Църковното настоятелство на храм „Света Троица“, имаме удоволствието и възможността най – сърдечно да ви поканим на традиционната вече, трета по ред, Благотворителна изложба на икони, нарисувани от децата в двете неделни училища – Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище към храм „Света Троица“, които посещават Ателието по иконопис към храма. Средствата ще бъдат използвани за реновирането на сграда, в която да се помещават училищата. Изложбата ще бъде открита на 11 април 2017 г. (вторник) от 17.30 часа Градската художествена галерия.
Децата (над 60 на брой, във възраст от 3 до 17 години), които посещават неделните училища, сложиха начало на кампанията с първата изложба на икони, нарисувани от тях, през пролетта на 2015-та година. Техните прекрасни произведения бяха изложени в Градската художествена галерия. От продажбата им, по време на изложбата, бяха събрани 1050 лв. През 2016 г, с Божията помощ, успяхме да реализираме и Втора благотворителна изложба, която имаше още по-голям успех и събраните средства се удвоиха. Повече информация за изложбите и моменти от процеса на реализирането им може да видите на адрес https://www.facebook.com/groups/1032651596748945/. До този момент в сметката за тази кауза има събрани 18 200 лв. Така, благодарение на усърдието и таланта си, децата спечелиха сърцата на всички с желанието си също да имат участие в подновяването на сградата и подтикнаха мнозина да направят целево дарение за постигането на необходимата сума. А според готов архитектурен проект, общата сума за изпълнение е 30 000 лв. (тридесет хиляди лева). Ремонтът включва основно подновяване на помещението с кардинални промени и изграждане на две санитарни помещения (едното за деца със специални потребности, поради факта, че сред посещаващите неделните училища има и такива деца).
Ще се радваме да споделите радостта и ентусиазма на децата, да видите произведенията им, които показват тяхното развитие за две години и усъвършенстването им като бъдещи творци на християнско изкуство.