Областна администрация и РУО – Стара Загора стартират инициатива „Искам да бъда добър“

На 5 април 2017 г. областният управител проф. Веска Шошева и двамата й заместници – Румяна Друмева и Димитър Драчев се срещнаха с кметове и зам.-кметове на общините от Старозагорска област. На срещата присъства и Татяна Димитрова, началник на Регионално управление на образованието (РУО) – Стара Загора.
Повод за форума беше стартът на съвместната инициатива на Областна администрация и РУО – „Искам да бъда добър”.
Истината е, че темата за насилието сред младото поколение е превзела медийното пространство. Обществото гледа с тревога на случващото се в българското училище. Като противодействие, организаторите на кампанията искат да изтласкат на преден план доброто и позитивизма в постъпките на децата, които трябва да бъдат показвани и насърчавани, смятат инициаторите на „Искам да бъда добър”.
Идеите за различни прояви и събития в рамките на кампанията ще тръгнат не от институциите, а от децата по класове. Няма да има ограничения и регламент. Учениците от училищата на Старозагорска област сами ще решат как да се включат в инициативата, която ще продължи през целия месец май.
В навечерието на Деня на детето – 1 юни, най-изявените училища, класове и ученици ще получат грамоти. На училището – първенец, Областна администрация ще връчи плакет. Авторите на инициативата „Искам да бъда добър” изразяват надежда кампанията да не се ограничи само в рамките на месец май, а да продължи и занапред, а всяка година преди 1 юни училища и ученици да получават отличия за свършени добри дела.
„Вярвам, че стъпката, която предприемаме, е правилна. Уверена съм, че ще станем свидетели на много интересни и нестандартни инициативи, на които ще дадем гласност, за да може цялото общество да види, че нашите деца са способни да творят добро и го правят всеки ден”, каза проф. Шошева.