„Най-добрият учител, когото познавам“

МОН И БНТ1 ПРЕДСТАВЯТ ДЕСЕТ ТАЛАНТЛИВИ УЧИТЕЛИ
Министерството на образованието и науката и предаването на БНТ1 „Денят започва с култура“ дадоха начало на тазгодишното издание на кампанията „Най-добрият учител, когото познавам“.
Телевизионната поредица ще представи общо десет талантливи и обичани учители от Копривщица, Варна, Стара Загора, Златица, Черни вит, София, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца. Десетминутните портрети ще бъдат излъчвани всяка сряда в „Денят започва с култура“. Последният от филмите в кампанията ще бъде показан на 24 май в празничната програма на БНТ1.
Зрителите ще имат възможност да се срещнат с различни учители – мислещи иновативно, работещи със съвременни методи на обучение и най-вече с любов към децата. Герои във филмите на БНТ са преподаватели от най-различни места на страната, от малки и големи училища, от профилирани и професионални гимназии.
Изпълнителен продуцент на проекта е Васил Христов, а режисьор на филмовите портрети е Моника Якимова.
Целта на кампанията, в която за втора поредна година обединяват усилия МОН и обществената телевизия, е да популяризира учителската професия и да помогне за издигането на нейния престиж. Да припомни за пореден път, че освен от закони и нормативни актове, доброто образование се изгражда от ярки и талантливи личности.
„В училището има вдъхновяващи личности и колкото повече се вижда какво правят те, толкова по-добре“, каза в студиото на „Денят започва с култура“ министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.
Главен герой в първия сюжет от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Ивелина Пашова. Завършила е икономика, живяла е в Испания, а от пет години преподава английски език в средното училище „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица, където е и помощник-директор. С любов предава знания на своите възпитаници и се учи от тях на тънкостите на живота в малкия град.
„Всеки млад човек в някакъв момент от живота си е добре да отиде да види какво се случва по света и след това да си помисли с какво той може да бъде полезен на мястото, откъдето е“, споделя пред камерата на БНТ1 Ивелина Пашова.
В кампанията „Най-добрият учител, когото познавам” през 2016 г. обществената телевизия излъчи първите 10 филма, представящи успешни учители както като професионалисти, така и като личности. Портретите предизвикаха широк отзвук сред зрителите, а в сайта на БНТ провокираха над милион и половина гледания.
Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1 поредния филмов разказ за „най-добрия учител, когото познавам“!