Музика в Парк Пети октомври /22 юли-7 август/

В средата на лятото центъра на Стара Загора и по-точно парк 5-ти октомври ще стане домакин на едно много интересно събитие – 6 концерта на открито с участието на талантливи български музиканти и групи. Проектът с името „Музика под звездите“ е по идея на сдружение „Повече“ и се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора.

Концертите ще представят музика от различни стилове: рок, поп, джаз, фънк, соул, етно, както и съвременна българска авторска музика. Проектът е с участието на предимно млади български музиканти и съвсем естествено е насочен към младата аудитория на Стара Загора. Ето и подробностите:

„Музика под звездите“ стартира на 22-ри юли/петък/ с проекта From above. Кваретът(вокал, пиано, бас, барабани) ще представи музиката на голямата шведска певица Виктория Толстой. В ролята на Виктория ще видим и чуем Рая Йорданова. Освен песни на Толстой в програмата ще звучат и авторски композиции на групата.

Ден по-късно, на 23-ти юли, старозагорци и гостите на града ще посрещнат соул формацията SugarCraft. 5-та млади артисти са подготвили стилни аранжименти на имена като John Legend and The Roots, Jill Scott , Snarky Puppy и др.

Седмица по-късно, на 30-ти юли/събота/ е авторския проект на старозагорския пианист Павел Цонев. Заедно с триото си той ще представи няколко свои композиции писани съвсем скоро. Павел определя стила на проекта като съвременен джаз с европейско звучене.

Музика под звездите продължава и през август. В продължение на три поредни дни 5-ти, 6-ти и 7-ми август ще се случат три различни събития. На 5-ти август/петък/ е концертът на Николай Карагеоргиев/китара/ и Александър Леков/бас/. Дуото изпълнява авторска музика, която въпреки камерното си звучене, е изсвирена с много вкус и класа.

Събота, 6-ти август е отредена за пианиста Милен Киров и неговия проект Between east and west. Повече от 10 години Милен живее в Лос Анджелис, САЩ, където преподава и свири с различни групи. В настоящия си проект пловдивчанинът събира българския фолклор и джаза, като резултата е повече от добър.

В последния ден на „Музика под звездите“ 7-ми август/неделя/, ще станем свидетели на един много качествен трибют – този на Joss Stone. В него имат участие цели 6-ма музиканти, а партиите на известната английска соул певица са поверени на младата изпълнителка Пола Кутманова.

Всички концерти от „Музика под звездите“ се провеждат в парк „5-ти октомври“ и са начален час 21часа.

източник: СНЦ“Повече“

От нас – БРАВО и УСПЕХ!