Прожекции на филми от Фестивала Синелибри в Библиотеката


Event Details


25 октомври 2020 г. (неделя), зала първи етаж на РБ“Захарий Княжески“

16:00 ч. Заливът на тишината (Великобритания 2020), психологически трилър, 93 мин.

Режисьор: Пола ван дер Оест

Сценарист: Карълайн Гудол

По романа на Лиза Сейнт Обин де Теран

В ролите: Олга Куриленко, Клаес Банг, Брайън Кокс, Алис Кридж, Дънкан Дъф и др.

Език: английски, френски, италиански

Субтитри: български

Резюме на филма:

Някои тайни отекват цял живот – така може да се обобщи сюжетът на този умопомрачителен трилър с хичкоковски привкус, с Олга Куриленко и Клаес Банг („Квадратът“) в главните роли. Розалинд е заподозряна в убийството на сина си, но съпругът ѝ Уил е убеден в нейната невинност. Докато не изплува опустошителна истина за миналото ѝ, която я свързва с друго неразплетено престъпление…

Анотация на книгата:

Розалинд и Уилям имат всички основания да бъдат щастливи: красиви и млади са, тя е актриса, а той – графичен дизайнер. Решават да посетят отново Сестри Леванте на Италианската Ривиера, където някога са прекарали медения си месец. Оказва се обаче, че там ги е завела параноята. Тихият ужас от онова, което може да се случи с двамата, ако някой разбере за бебето им Амадео, чиято идентичност и дори чието съществуване е в основата на болестта на Розалинд.

18:30 ч., Една русалка в Париж (Франция 2020), комедия, фентъзи, романс, 102 мин.

Режисьор: Матиас Малзийо

Сценаристи: Стефан Ландовски, Матиас Малзийо

По романа на Матиас Малзийо

В ролите: Чеки Карио, Роси де Палма, Никола Дювошел, Мерилин Лима, Алексис Михалик, Роман Боринже и др.

Език: френски

Субтитри: български

Резюме на филма:

Наводнената Сена изхвърля русалката Лула до кабарето, където пее Гаспар. Завихря се миницунами, което изцяло ще преобърне живота им.

Прелестната Лула е русалка, която се защитава от мъжете с песен, принуждаваща сърцата им да препускат бясно, докато не се взривят. Наскоро останал с разбито сърце, Гаспар си обещава, че няма да допусне това да му се случи отново. Когато наводнената Сена изхвърля Лула до кабарето, където пее Гаспар, неговият свят се променя. Той, човекът, който е страдал, защото е обичал твърде много, и тя, създанието, което не знае що е любов, ще се научат да общуват помежду си. И да пеят в един глас…

Анотация на книгата:

В средата на юни водите на Сена се надигат изненадващо и заплашват да наводнят Париж. Носят се слухове, че хора изчезват край доковете. Фалиралият музикант Гаспар Сноу няма какво да губи. Когато дочува меланхолична песен край брега на реката, той решава да се притече на помощ. Оказва се, че гласът принадлежи на тежко ранено създание с вид на… русалка.

Всички прожекции са с вход свободен!