Премиера на новата стихосбирка на Стефанка Мирчева „Монологични диалози“

На 14 март 2019 г. (четвъртък) от 18:30 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора – вечер с лириката на Стефанка Мирчева и новата й стихосбирка „Монологични диалози“. Думи за книгата – Таньо Клисуров, Трифон Митев. Музикален антракт с възпитаниците на НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора.

http://konfederaciabgpisateli.com/8906-2/

Тази седмица поетесата Стефанка Мирчева представи най-новата си стихосбирка – „Монологични диалози“ пред журналисти в пресклуба на БТА в Стара Загора. В стихосбирката са събрани 93 стихотворения, които предлагат спор с читателите.
„Поезията е елитарно изкуство, тя не е сутрешен вестник, който се чете на автобусната спирка, а аз искам да споря по актуални теми със своите читатели“, обясни Стефанка Мирчева.
И в шестата си стихосбирка поетесата предлага стихове, в които вика нейният неспокоен дух, стъписваща откровеност и открадната любов, изтъкна издателят Трифон Митев.
Премиерата на „Монологични диалози“ ще бъде  в Регионалната библиотека „Захарий Княжески“. На нея по традиция музикален съпровод ще бъдат учениците и от Националната гимназия „Христина Морфова“, в която Стефанка Мирчева е преподавател по пиано.

Вход – свободен!