Лятно кино – прожекция на филма „Изпити по никое време“


Event Details

  • Date:

Международен младежки център и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ организират лятно кино на античен комплекс „Августа Траяна“. Събитието ще се състои на 10.09.2019г. (вторник) с начален час 20:00 часа!

За доброто настроение на малки и големи избрахме да прожектираме филма „Изпити по никое време“ (български, (1974), 80 мин., сценаристи Братя Мормареви, режисьор Иванка Гръбчева)

Прожекцията е напълно БЕЗПЛАТНА!

Очакваме Ви!

Две новели са обединени от общи герои и проблемите, свързани с разминаването на желанията на различните поколения:

„Изкушение“

Две деца намират портмоне. Радостта е голяма. Малкият Славчо черпи всички сладолед, боза и пасти. По-големият му брат Митко решава, че постъпката им е неправилна и настоява да намерят на кого е портмонето и да го върнат. Така децата се срещат с редица хора, докато открият собственика – това е тяхна съседка, която винаги им се кара и се оплаква на родителите им. Вместо благодарност те получават нови упреци.

“Концерт за цигулка”

Синът на сем. Пенчеви – Митко, ходи на уроци по цигулка. Майката иска детето и да стане голям музикант. Но Митко не желае да свири и се уговаря с по-малкия си съименник Малкият Митко да ходи на уроците вместо него. Накрая планът им е разкрит по време на училищния концерт. Това не разколебава Пенчева в амбицийте и – тя купува пиано.