Безплатна работилница Code Week за деца в гр. Стара Загора, в Регионална библиотека „Захарий Княжески”!

На 19 октомври 2018 г., петък от 16:00 до 19:00 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, зала 415.

Европейската седмица на програмирането ще се проведе от 6 до 21 октомври 2018 г. Тя цели да запознае всеки със света на технологиите и програмирането по забавен начин. Работилницата Code Week се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.
SoftUni Kids, съвместно с Фондация Софтуерен университет организират събития в София, Стара Загора и Бургас.
Скъпи родители заповядайте на БЕЗПЛАТНИЯ уъркшоп по програмиране за деца между 10 и 14 години! Събитието ще се проведе на 19 октомври (петък) от 16:00 до 19:00 ч. и 20 октомври (събота), от 14:30 до 17:30 ч. в Стара Загора, зала 415 на четвъртия етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески”, и е част от Европейската седмица на програмирането.
За кого е подходяща работилницата?
Работилницата е за деца между 10 и 14 години. В нея ще се демонстрира пред децата една нова за тях технология – платката Digital Sandbox – микроконтролер, разработен за обучителни цели. След това малките програмисти ще научат как се работи с LED и RGB светодиоди, ще имат възможността да използват средата за разработка Ардуино – най-широко разпространената за управление и програмиране на микроконтролери. Нагледно ще се запознаят с връзката между хардуер и софтуер и езика за програмиране C++.
Не пропускайте невероятната възможност за вашето дете да се включи в Code Week като го запишете още днес от https://softuni.org/identity/register?returnUrl=/account/registeredcallback&appId=kids.softuni.bg