С VR-очила деца ще разглеждат музеи и Зоопарка

Туристическият инфоцентър отново презентира забележителностите на Стара Загора на своя щанд на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024

За втора поредна година Туристическият информационен център (ТИЦ) ще участва със свой щанд в Midalidare Rock In The Wine Valley 2024, съобщи началникът на Отдел „Туризъм“ в Община Стара Загора Маргарита Крумова. Очаквам да се радваме на също толкова значителен интерес, колкото и през миналата година, добави тя.

Фестивалът ще се проведе на 12, 13 и 14 юли в чирпанското село Могилово, тази година програмата обещава среща с общо 16 световни банди, които ще зашеметят посетителите с над 25 часа рок. Очакват се над 15 хил. гости.

Щандът на ТИЦ – Стара Загора, ще предложи на посетителите рекламни материали, които разкриват туристическите забележителности на територията на общината, карта на Стара Загора и най-интересното – VR-очила, с които се проследяват клипове за Зоопарка и античните мозайки на Августа Траяна. Другите три клипа са посветени на Регионалния исторически музей, Музея на религиите и парковете в Града на липите.

Щандът ще бъде ситуиран на място утре, 12 юли, след 15.00 часа и в събота, 13 юли, след 12 часа на обяд.

Миналата година щандът успешно популяризира Зоопарка сред семействата с деца, информира още Маргарита Крумова. Други посетители са предпочели да се запишат на безплатните тематични градски турове в събота и неделя, като запълнят деня си с разходки, очаквайки да настъпи време за вечерните концерти.

Държавният куклен театър в Стара Загора също ще вземе участие в дневната програма за деца на Midalidare Rock In The Wine Valley. Утре, 12 юли, програмата включва кукления спектакъл „Принцесите и змеят“ от 16.30 часа; в събота, 13 юли, ателието „Моята кукла“ е от 11.00 часа, а „Куклено семейно училище“ ще се проведе от 10.00, 12.00 и 15.00 часа. От 16.30 е началото на спектакъла „Храбрият шивач”. В неделя, 14 юли, ателиетата продължават в същите часове, а от 16.30 часа е спектакълът „Умници юнаци“.

Снимките са архив на пресцентъра на Община Стара Загора от участието на ТИЦ във фестивала през 2023 г.