Първо място за Смесен хор „Родина“ от Международния вокално-инструментален конкурс „Нови гласове, песни и изкуства“

ПЪРВА НАГРАДА за Смесен хор Родина в раздел „Хорови групи и ансамбли“, категория „Класика“ на XIII Международен вокално-инструментален конкурс „Нови гласове, песни и изкуства“, Несебър, 6 юли 2024! Второто място в категорията е за Хор „Средногорски звуци“ (Сдр. ТД „Сърнена гора“) с Диригент Емил Минев!

В останалите категории на конкурса няма класирани участници от Стара Загора.

ЧЕСТИТО „Родина“!

Международният вокално-инструментален конкурс (МВИК) се организира от сдружение „Евтерпани“. Негов директор е г-жа Аня Краваева – председател на Сдружението.

За първи път МВИК се провежда през 2012 г. За изминалите години в него вземат участие над 1000 певци и инструменталисти чрез индивидуални или групови изпълнения от България и чужбина.

От 2013 г. МВИК има свой химн – музика и аранжимент Александър Савелиев, автор на повече от 1400 песни и хитове за деца и популярни български певци от забавната музика, текст Ангелина Жекова.

От 2015 г. МВИК има свое лого с автор Евгения Радоева – художник аниматор.

От 2016 г. по интернет се провежда Дистантен конкурс на Сдружение „Евтерпани” с видеозаписи с участие на певци, хорове и инструменталисти от Виена, Брюксел, Франция, Абу Даби, Италия, който всяка година преминава в две издания – лятно и зимно (в края на 2022 г. се проведе десетото издание на този конкурс).

От 2017 г. МВИК променя наименованието си от „Гласовете ви чуваме“, с което се провежда в рамките на Международния детски лагер-фестивал „Равда“, в „Нови гласове и песни“ и се обособява като самостоятелен конкурс с широка възрастова граница. Става част от „Фестивал на българската песен“ на Сдружение „Евтерпани“, в който се дава приоритет на авторски песни от млади композитори. Въвежда се втора категория (по желание) „Песен за морето” / „Летен хит” и трета категория за авторска песен.

От 2020 г. МВИК и дистантният конкурс се провеждат под наименованието „Нови гласове, песни и изкуства“, като в тях могат да участват и млади художници, поети, писатели и танцьори.

За организаторите и регламента на конкурса може да прочетете тук https://evterpani.blogspot.com/p/blog-page_1.html