Морска рай настъпи в „Детски рай“ Стара Загора

МОРСКИ РАЙ

Къде е морският детски рай през юли? Всяка година през пълния с горещи дни месец юли, любимата  Детска градина 66 „Детски рай“ се преобразява в истински морски рай. За радост на децата и за весели игри до насита тази година детският рай имаше нови водни атракциони. Сред най-интересните за децата в дворното пространство бяха- водна дама и воден шах. В щафетните отборни състезания интерес събудиха водните игри с балони, топки и воден боулинг. А какво по-хубаво от това да поиграем с вода…?

Играта с вода е превъзходна сензорно-двигателна дейност, която увлича децата в забавления и стимулира тяхното физическо и познавателно развитие. Водните забавления в ДГ 66 ,,Детски рай‘‘ бяха строго пазени от надуваеми акули, които не само бяха в ролята на морска охрана, но и главно действащо лице, приятел и съотборник в игрите. Морският рай предостави за радост на децата дори спасител, с когото да се снимат за спомен точно като на морето.

Когато спорният дух между състезаващите се се разгорещи, за прохлада в горещите летни дни се отвори морски бар. Той предлагаше истински плодов пир за сетивата- фреш диня, смути пъпеш и свежа лимонада. Вкусните и здравословни, свежи напитки бяха поднесени с чаровна усмивка и заразително весело настроение от нашите красиви морски момичета в този незабравим морски детски рай.

Когато морето е далеч от нас, ние го носим в сърцето си, където и да се намираме. Днес всички ние – малки и големи, плувахме в забавления, усмивки и морски приключения!

Силвия Стоянова

Директор ДГ 66 „Детски рай“