Държавен куклен театър търси стари шапки, стенни часовници, куфари и шинели

Държавен куклен театър (ДКТ) Стара Загора се обръща за помощ и съдействие от своите верни приятели -публиката.

За целите на Творческата лаборатория „Без корени“, която започва на 21 юли 2024г.,  Старогорският куклен театър се обръща към своята публика за помощ. В името на експеримента с различни материали, ще са необходими стари: шапки – тип бомбе, шлифери, шинели, стенни часовници, куфари, рамки и стара хартия.

Ако имате непотребни вещи от изброените в списъка, ще се радваме да ни ги предоставите, за да проверим техните възможности на сцената на театъра.

Може да ги носите или изпращате до Куклен театър Стара Загора (ул. Генерал Гурко 46).

Държавен куклен театър Стара Загора и СНЦПиеро ще проведат XIII Творческа лабораторияБез корениот 21 юли до 3 август 2024 г. в Стара Загора.  Художествени ръководители ще бъдат Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов.

Темата на предстоящата творческа лаборатория е да изследва пътя на обезкореняването на човека. Превръщането му в свободен атом, търсещ своето ново място в света. Войните, бедността, болестите, сривът на хуманността в отделните човешки общности принуждават Човека да изтръгне сам корените си и да поеме към неизвестното. Как се взима такова решение?

Очакваме вашата помощ в търсенето на сценичните решения!

Велизара Цонева