Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне The Best of през август

Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне The Best of през август

Заедно с Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов

За да отбележи своите 30 години в музикалния свят, Васил Петров е подготвил за почитателите на романтичната музика специална вълнуваща програмаTheBestof. Васил Петров е една от емблемите на българския джаз, но не само. Включени са избрани песни от широкия му репертоар, поднесени по неговия неподражаемо елегантен маниер, с мащабна оркестрация с джаз нюанси, заедно с Врачанската филхармония с диригент Христо Павлов.

Концертите започват от Варна на 9 август от 21:00ч. на летния театър, част от програмата на Варненско лято, 10 август в Каварна, 11 август – Попово, 12 август – Велико Търново, 13 август – Сливен, 14 август – Кърджали, 15 август – Черноморец, 16 август – Несебър, 17 август – Бургас, 18 август – Поморие, 19 август – Свети Влас, амфитеатър „Арена“ и 1 септември – Пловдив на Античния театър, където открива есенния сезон на изкуствата.

В програмата на концертите са любимите песни на Васил Петров от различни негови албуми, като за първи път ще има и поредица от латино теми (Besame mucho, Quando, Quando, Quizas Quizas Quizas), както и познатите и обичани, но в напълно нови аранжименти авторски „Другият“ и „Подслон в дъжда“, поп класиките Killing me softly, Can`t take my eyes ofoff you, френската класика на Мишел Легранд Iwillwaitforyou,  някои от знаковите песни на Бийтълс като Yesterday, Michelle, рок класиката Soldier of fortune и евъргрийните на Франк Синатра – My Way, Flymetothemoon, Strangers in the night, New York, New York и още много други теми от 14-те му албума записани през годините.

Специален гост в програмата е цигуларката с многобройни награди от международни конкурси Зорница Иларионова. Тя ще партнира на Васил Петров в няколко песни и ще представи класически и филмови теми, отличени с награди Оскар.
За джаз линията се грижат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани).

Турнето TheBestof Васил Петров обещава да бъде незабравимо изживяване за всички любители на музиката, които ценят изтънчения вкус и елегантността на джаза!

Билетите са вече в продажба в мрежата на ивентим и от билетните каси на залите. Цялата информация за концертите е обявена в страниците на Васил Петров във фейсбук и инстаграм. За концерта в Пловдив билети от АРТикет.