Уникалният концерт RAY ON MY MIND SYMPHONY на 2 юли в две части – „мокра“ и „суха“

Дъждовният танц на природата не помрачи изживяването RAY ON MY MIND SYMPHONY – продължението с Петър Салчев и виртуозния саксофонист Крейг Бейли!
Концертът на 2 юли започна бурно аплодиран на сцената на Античния форум „Августа Траяна”, но малко след неговото начало, бе прекъснат от дъжда. Опитен в решението на подобни непредвидени природни казуси при провеждането на събитията на открито, директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов и неговият екип пренасочиха събитието в сградата на театъра. Фоайето на Операта едва събра ентусиазираните зрители, които не се поколебаха да се насладят на изкуството на солистите и да преживеят вълшебни мигове с песните на легендарния Рей Чарлз. Още повече, че можеха да бъдат на една ръка разстояние от великолепните изпълнители, които достигнаха до всеки един с топлина, вкус и блестящо изпълнение. И както стилът джаз „повелява”– изпълненията бяха съпроводени с изискани импровизационни номера, както и с брилянтно изпълнени сола. Вечер, която стопли дъждовната изненада със звука на саксофона на неповторимия Крейг Бейли и гласа на Петър Салчев, на рояла – Павел Цонев.
RAY ON MY MIND SYMPHONY – продължението с оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на кап. Цветомир Василев гостува на 7 юли – на сцената на Летния театър в Бургас и на 12 юли – в лятно кино „Орфей” – Пловдив.
Не го пропускайте! Всеки преживян миг си заслужава!
От Фейсбук на Държавна опера-Стара Загора