Много над 5000 души присъстваха на Бедечка фест

Алтернативният и доброволчески Бедечка фест привлече със сигурност над пет хиляди, а по някои оценки – и над седем хиляди души, които преминаха в трите дни през различните локации в парк „Бедечка“.

В петък и събота и двете музикални сцени бяха паралелно препълнени. Дори неделя вечер беше силна. Посланията бяха ясни, дозирани. Не беше просто купон. Събраха се дори несъбираеми неща.

Без да се стига до крайности, акцентирахме на чистотата и подредбата. Оставихме в парка изкуство и паркова мебел. Подкрепихме и местната общност на артисти, производители, занаятчии. Имаше всякакви дейности – толкова много, че нямаме време даже да ви разкажем истински. Задъхахме се дори в опита да снимаме всичко (тук показвам безразборни мои кадри). Но всичко беше тематично и носеше смисъл.

Сцената беше на самата граница, от която според плана на града почва паркът. Сега предстои да бъде заменена собствеността там – за да стане този план реалност. Стара Загора трудно би преглътнала друго. Както си пролича.

Огромна благодарност на Община Стара Загора и партньорите, на участници и доброволци. Колективът от София отново направиха мечта от суровия пейзаж, Тайната поляна беше преоткрита дори като място за градско плажуване. Точно такъв е смисълът на тези събития – да размечтаят, за покажат какво би могло да бъде.

Отдавна не бяхме поставяли въпроса за състоянието на самата река. Направихме го. Приобщихме ценни хора. Дори едно чакълено обръщало влезе в употреба – като старт-финал на спортната част. Природата също беше с нас – по Еньовден и пълнолунието ние със сигурност надградихме спрямо миналата година. И ще подобрим догодина. Ако нещата с парка са в норма. Радвам се да съм част от това!

Първан СИМЕОНОВ