Жираф Кафе и Фондация Жираф търсят творци 2024

💥 За втора поредна година Жираф Кафе и Фондация Жираф отправят към пишещите хора в България и зад граница литературно предизвикателство! Обявяваме конкурс за творба по думите на Христос: „Каква полза за човека, ако придобие цял свят, а повреди на душата си?” (Мат. 16:26, СИ).
👉 Конкурсът е отворен за произведения в две категории: поезия и разказ. Могат да се включат всички, навършили 18 години.
👉 Максималният обем на разказите не трябва да надвишава 3 стандартни страници – шрифт Times New Roman, 12 пункта, 1800 знака с интервалите в страница.
👉 Допуска се участие на един и същи човек и в двете категории.
🥸 Конкурсът е анонимен. Журито няма да има достъп до личните данни на участниците.
✍️ За да се включите, молим, попълнете следния формуляр: https://forms.gle/LUMaZxpzurrux2CR7 и изпратете творбата / творбите си на адрес: thegiraffefoundation@gmail.com
🤝 С въвеждането на личните си данни се съгласявате те да бъдат използвани за нуждите на литературния конкурс, а творбите Ви да бъдат публикувани в социалните мрежи на Кафе-книжарница „Жираф”, както и в сайтовете на Жираф Кафе и Фондация Жираф.
🗓️ Крайният срок за изпращане на творбите е 31 юли 2024 г.
🏆🏆🏆 Във всяка от двете категории – поезия и разказ – ще бъдат присъдени по три награди:
🎁 първо място: 300 лв. и плакет
🎁 второ място: 200 лв. и плакет
🎁 трето място: 100 лв. и плакет
💥 Резултатите от конкурса ще бъдат обявени публично на 1 ноември 2024 г. – Денят на народните будители.
💥 Награждаването на отличените творби ще се проведе на 16.11.2024 г. (събота) в Кафе-книжарница „Жираф“ (ул. „Любен Каравелов“ №70, София).
🦒 Желаем успех на всички участници!
Жираф Кафе-Kнижарница
Ресторант за закуска и брънч