Общо 120 кандидат-студенти се явиха на тестове по четири дисциплини в Тракийски университет

Редовни кандидатстудентски изпити – тестове по биология, география, математика и общотехническа подготовка, се проведоха днес в Тракийски университет. Общо 120 души избраха да проверят своите знания в днешния ден по горепосочените дисциплини и да се състезават за прием в 35 разнообразни специалности от Аграрен факултет, Медицински факултет, Стопански факултет, Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол, Медицински колеж и Филиал Хасково. Изпитните сесии по биология, география и математика се проведоха в ректората на университета, а тази по обща техническа подготовка – едновременно в Стара Загора и във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.

Трима родители-доброволци и членове на комисията по проверка на изпитните работи по традиция присъстваха на отварянето на запечатаната каса с изпитните книжа, както и на тегленето на вариантите за различните тестове в изпитните аудитории. Кандидат-студент от Стара Загора изтегли вариант No 3 за теста по общотехническа подготовка, вариант 5 бе изтеглен за теста  по география от кандидат-студент от Раднево, а хасковлия избра вариант 1 за теста по математика. В най-голямата изпитна аудитория усмихната дама от Добрич изтегли вариант No 3 за теста по биология.

Заместник-ректорът по учебна и информационна дейност – проф. Нели Грозева пожела на всички кандидат-студенти успешно представяне на изпитите, за да се влеят в „редиците“ на Тракийски университет през новата академична година.