Трета лятна школа по Забавна математика започна навръх Еньовден

Всяка дата е значима и носи своята енергия, а когато е и празнична, е с благослов за успех.
Вчера на Еньовден във Фондация „Миню Балкански“ се откри третата лятна школа за тази година по Забавна математика. Поради големия интерес към школата, тя ще се проведе и от 01.07.2024 г.
Децата бяха посрещнати от любезните домакини и от Директора по „Учебни дейности“ от Фондация „Миню Балкански“, г-жа Яна Ковачева.
През настоящата седмица под вещото ръководство на академици и професори децата ще се обучават, забавляват и участват в математически игри, ще решават задачи, ще бъдат актьори в театрални пиеси, ще представят парад на хвърчилата и ще се радват на още много интересни дейности.
Екипът на школата под ръководството на акад. дн Сава Гроздев включва проф. д-р Веселин Ненков, проф. д-р Росен Николаев, доц. д-р Танка Милкова и г-жа Катя Чалъкова.
Днес участниците в школата посетиха местната семейна винарна изба „Оряховица“. Там се запознаха с историята, традициите,технологиите на производство на вината и решаваха забавни задачи.
Разделени на групи в зависимост от възрастта децата слушат лекции, участват активно в отборните състезания и в шахматния турнир.
Успех на всички участници!
Яна Ковачева