Графа – певецът, който вярва, че музиката ни прави по-щастливи и по-добри, открива лятното си турне в Стара Загора на 28 юни

Дни преди грандиозния си концерт в Стара Загора на 28 юни Влади Ампов – Графа се срещна със заместник-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев. Поводът е зелената кауза на концерта, която се реализира с подкрепата на общината и е инициирана от партньора на турнето му ПроКредит Банк.

„Радвам се да ви посрещна тук и то по такъв хубав повод, даващ гласност на така важната тема за по-добро екологично мислене и стремеж към него“, каза в началото на разговора зам.-кметът с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ Радостин Танев. Той представи на певеца, композитор и музикален продуцент различни видове рециклирана пластмаса, вече преработена и готова за нова употреба. „Това е нещо, което изискваме от фирмите, с които работим, за да покажем на децата в града пътя на отпадъците и какви са начините за рециклиране. Предвиждаме това да се случи в близкото бъдеще на предстоящата площадка за разделно събиране в кв. „Железник“, която е с образователна цел и ще бъде на принципа връстници обучават връстници“.

Графа посети на място и бъдещата площадка за разделно събиране, където Радостин Танев разказа и за инициативите, събитията и мерките, които се осъществяват в Стара Загора като новата опция на Горещия телефон, която дава подробна информация как и къде се предават ненужни вещи и отпадъци, кампаниите с ученици под мотото „Не цикли, а рециклирай“, „Пластмасова надпревара“ и др. „Всичко, което правим е за децата на града ни, а за тях има значение, защото те са нашите посланици!“, допълни Радостин Танев.

Ангажимента към околната среда стартира по инициатива на ПроКредит Банк във връзка с концерта на Графа на НС „Васил Левски, когато двайсетте хиляди зрители на събитието прегръщат идеята да го посетят с градския транспорт и с готовност се включват в разделното изхвърляне на отпадъци по време на шоуто. Резултатът е впечатляващ – без задръствания и нерви около паркирането в района на стадиона, чист терен и седалки на следващата сутрин.

Партньорството между Влади Ампов и ПроКредит Банк продължава и за концертите от Най-щастливото турне това лято. Общите им ценности и социалната отговорност са провокатор на добрите дела. Целта е всички локации и природата около тях да останат чисти, а това да превърне турнето в едно от най-мащабните природосъобразни национални събития.

Концертите на Графа безспорно са голям празник за феновете със съвършено подбрания и изпълнен репертоара от любими хитове, шоуто без аналог,  динамиката и настроението на световно ниво, изключителният артист, който докосва сърцата и оставя топли чувства и спомени.  Усещането за удовлетворение у посетителите е още по-силно, когато имат възможността да са част обща кауза, свързана с бъдещето на града, държавата и планетата ни.

Музиката на Влади Ампов поражда цяла гама от емоции – любовта струи от „Давам всичко за теб“, „Искам те“, „Да“, чувството за неизмерно щастие изпитваме, когато слушаме „Най-щастливия човек“, „Дим да ме няма“, „А дано, ама надали“, осъзнаваме, че сме част от нещо по-голямо, когато звучи „Заедно“ и се замислим, че „Много малко трябва…“ за „…да бъдем заедно по-добри“. Жителите и гостите на Стара Загора ще имат щастието да изпитат всички тези емоции и да се включат в зелената му инициатива.

Още на входа на Летния театър в зоната на ПроКредит Банк посетителите ще забележат контейнерите за разделно събиране на отпадъци, осигурени от БулЕкоПак. Там ще получат и  информация как да спечелят страхотни награди от ексклузивната за гостите игра на ПроКредит Банк. От Тролейбусни и автобусни превози Стара Загора информират, че до Летния театър може да се стигне с електробусите на дружеството, като призовават всички да се движим свободно с грижа за околната среда.

От Монте Мюзик напомнят, че, че билети за концерта на Графа в Летния театър в Стара Загора се продават в мрежата на Ивентим и каса Верди Арт. Децата над 5 години и учениците ползват 50% отстъпка от цената на редовния билет.