С голям концерт- спектакъл почитат 160 г. от рождението на Петър Дънов

На 11 юли 2024г., 20:00ч, в зала „АРЕНА СОФИЯ“, Сдружение „БЪЛГАРСКИ БРАТЯ“ с подкрепата на Български Червен Кръст с радост представят благотворителния юбилеен КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ по повод 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов –

УЧИТЕЛЮ, БЛАГОДАРИМ ТИ“

Концертът е посветен на Любовта и древното познание на българите, предадено ни от трима значими духовни Учители, родени по българските земи:

Орфей – реална историческа личност, мистичен тракийски цар-жрец, лечител и певец, който омагьосвал хора и зверове с музиката си и дал началото на духовното учение Орфизъм.

Боян Мага – най-малкият син на цар Симеон, основател на богомилството, чийто принципи стават основа за епохата на Ренесанса.

Учителя Петър Дънов – духовният водач, който със своето учение за Любовта ни подготви за новата епоха на Водолея.

Учителят Петър Дънов е казал, че от българите ще дойде Любовта. Любовта ще дойде от България. Любовта ще изтече от тях по целия свят. Ако в България изтича един извор, няма ли да напои света? Ако този извор е сто километра широк, няма ли да напои света? Любовта като мине през теб, ти ще бъдеш носител на Божественото!

Задачата на българския народ е да предаде Божественото учение на Любовта на всички народи и българският народ отговаря пред Бога за това.

Ние сме призвани да възродим древната българска духовност и да я предадем на света!

Добре дошли на Концерта Спектакъл – „УЧИТЕЛЮ, БЛАГОДАРИМ ТИ“, за да преминем заедно през света на Любовта и древното духовно учение на българите, предадено ни от учителите Орфей, Боян Мага и Петър Дънов!

Нашите водещи са артистите Елена Петрова и Ники Сотиров.

На сцената ще видим и съпреживеем мистичната музика на Родопа планина с Валя Балканска и Петър Янев, обредните народни песни и танци на Северняшкия народен ансамбъл, вдъхновяващите танци на момичетата и момчетата на Нешка Робева, духовните песни, предадени ни от Учителя Петър Дънов. В Концерта-спектакъл участват романтичните песни на Мая Нешкова и нежната тамбура на доц. Валери Димчев.

КОЙ ЧУЛ – ЧУЛ, КОЙ РАЗБРАЛ – РАЗБРАЛ!“

Петър Дънов