Славният Випуск 2023/2024 г. на ГПЧЕ“Ромен Ролан“ получи своите дипломи

Утрото на 20.06.2024 г.
Училищният двор се изпълва с млади хора. Същите, които преди пет години избраха гимназия „Ромен Ролан“ за свое място, важно колкото дома в дългосрочен план. Преминаха през изпитанието ОРЕС, явяваха се на изпити, конкурси, състезания, олимпиади, пътуваха и опознаваха света. Понякога рухваха и се разочароваха от другите, от себе си, от училището, а по-често се справяха блестящо и печелеха похвали, увереност, доверие. Израстваха. Откриваха уменията си, формираха характери, принципи, ценности, създадоха приятелства. Оставиха трайни и важни следи в историята на гимназията. Същите 208 момичета и момчета, но и не съвсем същите са днес. Заедно с дипломите за завършено средно образование, грамотите и наградите за отличие и изяви, понасят със себе си отговорността да бъдат зрели и свободни хора.
С вълнуващи слова ги поздравиха водещите учители на випуска по трите чужди езика и по БЕЛ и техни класни ръководители – г-жа Валя Райкова, г-жа Мима Петрова, г-жа Силвия Чанкова и г-н Евгени Черепов. Г-жа Теодора Николова, директор на гимназията, също сподели голямата си емоция, пожела им да постигнат мечтите си и раздаде дипломите и отличията – книги на най-успешните от випуска. Б
Биляна Петрова, лауреат на националната олимпиада по английски език, с две пълни шестици на ДЗИ и пълно отличие в дипломата, получи специалния плакет „Ромен Ролан“.
Изненадващ и носещ изключително силна споделена емоция беше музикалният поздрав на г-жа Ганка Добрева, учител по музика. Изпълненията на талантливите Стела Христова и Теодор Палазов предизвикаха възторга и аплодисментите на съвипускниците им. А вълнуващите думи на водещите – Йоана, Райна, Мирена и Милан трогнаха всеки, присъствал на церемонията, до сълзи. Носете тази емоция със себе си, успявайте и направете света по-добър!
Пожелаваме си следващите 208 да приличат на вас!
Сърдечно благодарим на Божидар Дуков за прекрасните снимки!
Екатерина Бояджиева, заместник-директор