„30 години Б.Т.Р“ – групата с концерт в Стара Загора, за да отбележи три десетилетия успешна музикална кариера

Б.Т.Р. ще отбележи 30 години успешна музикална кариера с концерт в Летния театър в Стара Загора на 27 юни. Това ще е и началото на турнето на групата, което ще обиколи страната, а финалът ще бъде в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

Бандата се подготвя за концертите си, събирайки най-доброто от музиката, която създава през тези три десетилетия. Публиката ще чуе на живо и любимите си песни от успешните последни два албума на Б.Т.Р. – „Невидими стени“ и „Пъзел“. Всичко това ще бъде представено с високия професионализъм и динамиката, които познават феновете на групата.

„Създадохме Б.Т.Р. в началото на 90-те години на миналия век, без да подозираме какво ще се случи. Тези 30 години са години на изкачване по цялата стълба на българската музика и създаване на една запазена марка. Този извървян от нас музикален път искаме да споделим с публиката“, казват от групата.

Паралелно с турнето, те работят и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“.

 Всички дати от турнето „30 години Б.Т.Р.“

27 юни, Стара Загора, Летен театър

2 август, Варна, Летен театър

9 август, Бургас, Летен театър

14 август, Пловдив, Античен театър

28 август, Плевен, Летен театър

29 август, Велико Търново, Летен театър

20 ноември, София, зала 1 на НДК

Медиен партньор на турнето е БГ радио.

Б.Т.Р. са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има зад гърба си 30-годишна успешна кариера, която включва 13 студийни албума и над 50 видеоклипа. 15 от песните на бандата са включени в учебниците по музика за начален и среден курс на образование в България.

През тези три десетилетия Б.Т.Р. прави над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа.

Групата е носител на множество награди на БГ Радио – пет отличия за „Група на годината“ и три за „Най-добра група на живо“. В колекцията на Б.Т.Р. е и награда за група от фестивала „НанИн“ в Китай.

БИЛЕТИ за концерта в Стара Загора:

Eventim: https://bit.ly/47TAfHA

Grabo: https://bit.ly/3UKl54r

На каса: Търговски център Сити, бул. „Цар Симеон Велики“ 112, сутерен

На каса: „Верди Арт” – Културен център